Gmail email instellingen voor iPhone

Gmail
Op deze pagina vind je de Gmail mail instellingen voor iPhone. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Gmail, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Gmail email op een iPhone in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen Gmail

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.gmail.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.gmail.com
Uitgaande poort 465
Inloggen vereist yes

iPhone stappenplan voor Gmail mail

1 Open 'Instellingen', klik op 'Wachtwoorden en accounts' en 'Voeg account toe'.

Klik op uw provider naam als deze in het overzicht staat, of klik op 'Anders'

2 Zorg dat 'Email' is aangevinkt en klik op 'bewaar'.

Uw email account is nu opgeslagen. In de volgende stappen checken we of alle instellingen goed staan.

3 Klik op uw zojuist aangemaakte email-adres en kies 'Geavanceerd'. Zorg dat de volgende gegevens goed staan onder 'Inkomende gegevens':

Gebruik SSL: aan
Authenticatie: wachtwoord
Serverpoort: 993

4 Ga terug naar het vorige scherm en klik onder 'Uitgaande gegevens' op smtp.gmail.com. Zorg dat de volgende gegevens goed staan:

Gebruik SSL: aan
Authenticatie: wachtwoord
Serverpoort: 465

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je iPhone of denk je dat je een andere Gmail kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Ik heb de g-mail app op mijn telefoon. Als ik een e-mail verstuur is de naam van de afzender mijn voorletters + achternaam. Ik wil daar echter mijn voor- en achternaam van maken. Waar kan ik dit instellen? In mijn google-account staat het goed

  2 jaar geleden
 • Waarom krijg ik binnenkomende e-mails in inbox en belangrijk?

  2 jaar geleden
 • Gmail instellen

  2 jaar geleden
 • Ik krijg steeds de melding: de gebruikersnaam of het wachtwoord voor smtp.gmail.com is onjuist??

  2 jaar geleden
 • Ik probeer een gmail account aan te maken op de iPhone van mijn vrouw, maar ik krijg steeds een melding van: geen wachtwoord opgegeven voor ' gmail' maar die heb ik wel aan gemaakt. Ik hoop dat u mij kan helpen? Vr.gr. Hans Nijwening Tel 06-51434865

  3 jaar geleden
 • LS. Ik heb oeverloos geprobeerd om op mijn nieuwe Iphone mijn Gmail adres te installeren. Ook met bovenstaande hulp. Volgens mij ben ik geblokkerd om veiligheidsredenen. Ik wordt er gek van. Wat is hier aan te doen? m.vr.gr. Rob Makkinga

  3 jaar geleden
 • Dag

  3 jaar geleden
 • Nieuwe IPhone 6s e-mail ingesteld en alles was goed totdat ik daar Norton op Had ge├»nstalleerd. De melding is dat de inkomende server niet reageert. Wat staat er fout?

  4 jaar geleden
 • Ik probeer mijn bestaand G mail adres via mijn iPhone te activeren. Lukt niet.

  4 jaar geleden
 • ik moet bij stap 10 voor serverpoort invullen "imap.gmail.com" , maar ik krijg als toetsenbord cijfers met daaronder de bijbehorende letters. Hoe krijg ik letters uit dit cijferbord?

  4 jaar geleden