Gmail mail instellen Outlook

Stappenplan Outlook Gmail

Op deze pagina vind je de Gmail mail instellingen voor Outlook. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Gmail, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Gmail email op Outlook in te stellen.

De exacte stappen kunnen per versie verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

1 Start Outlook, klik op het tabblad bestand en klik in de categorie informatie op Accountinstellingen.

2 Klik in het tabblad Email op Nieuw.

3 Schakel Serverinstellingen in en klik op volgende.

4 Selecteer Internet-e-mailadresen, klik op volgende en vul de volgende gegevens in onder gebruikersgegevens:

Uw naam: uw volledige naam.
E-mailadres: uw volledige e-mailadres.

5 In het vak Type Account onder Servergegevens selecteer je imap en vul je de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail: imap.gmail.com
Inkomende poort: 993


Uitgaande e-mail: smtp.gmail.com
Uitgaande poort: 465

6 Onder Aanmeldingsgegevens vul je de volgende instellingen in:

Email: uw Gmail email-adres
Wachtwoord: uw Gmail email-wachtwoord

Aanmelden met beveiliging: ssl

7 Klik op Accountinstellingen testen. Als alles goed gaat klik je op volgende en vervolgens op voltooien.

Vraag en antwoord

 • Zie eerder gegeven antwoord., dit helpt. GOOGLE setting "sta onveilige inlog toe" AAN moet staan.. Ik kan alleen niet overzien wat de impact is. Nogmaals dit werkt.

  1 week geleden
 • Kan de "M"niet meer vinden op mijn computer. Kan dus niet meer E-Mailen

  1 week geleden
 • Gmail werkt niet meer op outlook 365 HELP kan geen account aanmaken blijft om wachtwoord en gebruikers naam vragen terwijl web mail van gmail gewoon wel werkt met dezelfde instellingen WIE HEEFT DE OPLOSSING ?????

  3 weken geleden
 • Ik heb dezelfde problemen als de anderen hierboven. Dus in outlook alleen maar foutmeldingen en nutteloze paswoorden invullen. Ik heb alles al gedaan om het op te lossen: 2 traps verificatie helpt ook niet. Een nieuw wachtwoord ook niet. Windows enkele weken terugzetten ook niet. Verwijderen mail adres werkt wel, maar kan het nu niet meer invoeren. NB: alles werkt nog wel in Chrome en in mijn Iphone en ipad!

  1 maand geleden
 • Ik krijg binnen Outlook geen verbinding meer met inkomende gmails. Alleen via Google lukt het om mijn emails in rpvu2012@gmail.com te krijgen/te lezen. Binnen Outlook waar nog twee andere emailadressen gebruik (kpnplanet en iCloud). Zou graag binnen Outlook weer mijn gmails ontvangen maar weet niet hoe ik de verbinding met de imapserver moet instellen. U verwijst in uw stappenplan naar serverinstellngen nadat je drukt op stap nieuwe email maar dan vind ik de term serverinstellingen niet.

  1 maand geleden
 • Sinds een tijdje krijg ik TELKENS de vraag om een gebruikersnaam daarop 1. een gebruikersnaam en 2. een wachtwoord - waar een aantal sterretjes al afgedrukt zijn - intoetsen. alles in outlook gewist en opnieuw ingesteld het werkt niet komt wel op de telefoon binnen en bij een direkte inlog op google mail.. wat te doen ?

  1 maand geleden
 • 21-9-2018 15:15 Sinds een tijdje krijg ik TELKENS een popup (pop@gmail.com) bij de ingaande mails, en moet ik daarop 1. een gebruikersnaam en 2. een wachtwoord - waar een aantal sterretjes al afgedrukt zijn - intoetsen. Hoe kan ik van deze voor mij onbegrijpelijke stappen afkomen? Bedankt bij voorbaat voor een oplossing, 'matin'

  1 maand geleden
 • hallo, waarom kan ik mijn gmail niet instellen bij outlook. krijgt geen verbinding met de server. kan hem wel vinden maar niet aanmelden. heb de instelling van imap en zo op aangezet. graag een antwoord

  1 maand geleden
 • Mijn wachtwoord verandert bij gmail. en nu vraagt outlook steeds weer het wachtwoord en dat geef ik maar wordt niet herkent! please help!

  2 maanden geleden
 • Sinds vandaag heeft Google security settings doorgevoerd, waardoor Outlook ingaand niet meer werkt. Ik krijg telkens een popupscherm met imap.gmail.com, mijn username, mijn pwd. Daarna kan ik doen wat ik wil, maar het popup scherm verdwijnt niet, en ik krijg geen mail binnen.

  2 maanden geleden

Post een vraag of geef antwoord!

Mail instellingen Gmail

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.gmail.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.gmail.com
Uitgaande poort 465
Inloggen vereist yes