Gmail mail instellen Outlook

Stappenplan Outlook Gmail

Op deze pagina vind je de Gmail mail instellingen voor Outlook. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Gmail, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Gmail email op Outlook in te stellen.

De exacte stappen kunnen per versie verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

1 Start Outlook, klik op het tabblad bestand en klik in de categorie informatie op Accountinstellingen.

2 Klik in het tabblad Email op Nieuw.

3 Schakel Serverinstellingen in en klik op volgende.

4 Selecteer Internet-e-mailadresen, klik op volgende en vul de volgende gegevens in onder gebruikersgegevens:

Uw naam: uw volledige naam.
E-mailadres: uw volledige e-mailadres.

5 In het vak Type Account onder Servergegevens selecteer je imap en vul je de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail: imap.gmail.com
Inkomende poort: 993


Uitgaande e-mail: smtp.gmail.com
Uitgaande poort: 465

6 Onder Aanmeldingsgegevens vul je de volgende instellingen in:

Email: uw Gmail email-adres
Wachtwoord: uw Gmail email-wachtwoord

Aanmelden met beveiliging: ssl

7 Klik op Accountinstellingen testen. Als alles goed gaat klik je op volgende en vervolgens op voltooien.

Vraag en antwoord

 • 21-9-2018 15:15 Sinds een tijdje krijg ik TELKENS een popup (pop@gmail.com) bij de ingaande mails, en moet ik daarop 1. een gebruikersnaam en 2. een wachtwoord - waar een aantal sterretjes al afgedrukt zijn - intoetsen. Hoe kan ik van deze voor mij onbegrijpelijke stappen afkomen? Bedankt bij voorbaat voor een oplossing, 'matin'

  2 dagen geleden
 • hallo, waarom kan ik mijn gmail niet instellen bij outlook. krijgt geen verbinding met de server. kan hem wel vinden maar niet aanmelden. heb de instelling van imap en zo op aangezet. graag een antwoord

  4 dagen geleden
 • Mijn wachtwoord verandert bij gmail. en nu vraagt outlook steeds weer het wachtwoord en dat geef ik maar wordt niet herkent! please help!

  1 week geleden
 • Sinds vandaag heeft Google security settings doorgevoerd, waardoor Outlook ingaand niet meer werkt. Ik krijg telkens een popupscherm met imap.gmail.com, mijn username, mijn pwd. Daarna kan ik doen wat ik wil, maar het popup scherm verdwijnt niet, en ik krijg geen mail binnen.

  1 week geleden
 • Ik krijg berichten binnen op de inbox en ook op de map belangrijk. Ik wil alles op de inbox hebben. Ik heb geen idee waar de map belangrijk vandaan komt.

  1 week geleden
 • WAAROM zetten jullie er niet bij dat om Gmail in Outlook te gebruiken in de GOOGLE setting "sta onveilige inlog toe" oid (ff zoeken bij mail instellingen) AAN moet staan. Deels waar, dat onveilige, maar hoofdzakelijk gemene pesterij van de concurrentie die Google's eigen protocol niet (willen) gebruiken

  1 week geleden
 • Sinds enige tijd werkt Outlook niet meer( komen geen berichten meer binnen). Steeds een popupschermpje met de vraag om mijn wachtwoord in te vullen. Dit m.i. het juiste wachtwoord geeft geen reactie. Gaarne uw advies met vriendelijke groet.

  1 week geleden
 • Sinds enige tijd werkt Outlook niet meer( komen geen berichten meer binnen). Steeds een popupschermpje met de vraag om mijn wachtwoord in te vullen. Dit m.i. het juiste wachtwoord geeft geen reactie. Gaarne uw advies met vriendelijke groet.

  2 weken geleden
 • Bij het invullen van de server imap wordt mijn wachtwoord niet geaccepteerd terwijl ik zeker weet dat deze juist is. Bij een ander mail applicatie anders dan outlook gaat het wél goed. Waar kan dat aan liggen?

  2 weken geleden
 • Hoe kan ik foutloos mijn ontvangen berichten lezen ?

  2 weken geleden

Post een vraag of geef antwoord!

Mail instellingen Gmail

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.gmail.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.gmail.com
Uitgaande poort 465
Inloggen vereist yes