KPN Planet email instellingen voor iPhone

KPN Planet
Op deze pagina vind je de KPN Planet mail instellingen voor iPhone. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van KPN Planet, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw KPN Planet email op een iPhone in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen KPN Planet

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.kpnmail.nl
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.kpnmail.nl
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

iPhone stappenplan voor KPN Planet mail

1 Open 'Instellingen', klik op 'Wachtwoorden en accounts' en 'Voeg account toe'.

Klik op uw provider naam als deze in het overzicht staat, of klik op 'Anders'

2 Zorg dat 'Email' is aangevinkt en klik op 'bewaar'.

Uw email account is nu opgeslagen. In de volgende stappen checken we of alle instellingen goed staan.

3 Klik op uw zojuist aangemaakte email-adres en kies 'Geavanceerd'. Zorg dat de volgende gegevens goed staan onder 'Inkomende gegevens':

Gebruik SSL: aan
Authenticatie: wachtwoord
Serverpoort: 993

4 Ga terug naar het vorige scherm en klik onder 'Uitgaande gegevens' op smtp.kpnmail.nl. Zorg dat de volgende gegevens goed staan:

Gebruik SSL: aan
Authenticatie: wachtwoord
Serverpoort: 587

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je iPhone of denk je dat je een andere KPN Planet kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Ik kan wel met kpn versturen maar niets ontvangen wat doe ik fout alles staat zoals bij jullie aangegeven is

  1 jaar geleden
 • hoe kom ik bij POP / IMAP ?

  1 jaar geleden
 • mijn iPhone is gecrasht en heb alles opnieuw moeten instellen , zo ook mijn mail accounts maar ik ben het wachtwoord van ginkgoos@planet kwijt . hoe los ik dat op ?

  3 jaar geleden
 • mijn iPhone is gecrasht en heb alles opnieuw moeten instellen , zo ook mijn mail accounts maar ik ben het wachtwoord van ginkgoos@planet kwijt . hoe los ik dat op ?

  3 jaar geleden
 • Heb mijn nieuwe iPhone 12 conform de bovenstaande instellingen aangepast. Ontvang wel mail, maar uitgaande mail gaat er niet uit!

  3 jaar geleden
 • Wachtwoord van email inlog

  3 jaar geleden
 • Sinds een paar maanden kan ik geen e-mails meer (door)sturen naar Hotmailadressen. Wel naar andere mailadressen . Overigens lukt het wel vanaf mijn IMac. Het gaat om iPhone 7. Ben abonneevan Vodafone.

  3 jaar geleden
 • Goedemiddag., Ik kan eigenlijk al vanaf het begin dat ik een iPhone had wel mails ontvangen, maar niet versturen/beantwoorden. Is dit eenvoudig op te lossen? Mvg

  3 jaar geleden
 • hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen.

  4 jaar geleden
 • Heb zojuist de instellingen aangepast aan hetgeen hier bovenaan de pagina staat, dus planet vervangen door kpnmail en pop3.....door pop..... en SSL uitgezet. iPhone 5s weer opnieuw opgestart. Heb 73 berichten ontvangen. Maar direct krijg ik weer: Serveridentiteit niet gecontroleerd. De identiteit van 'pop3.planet.nl"kan niet worden gecontroleerd door Mail. Als ik op details klik, krijg ik pop.hetnet.nl. Niet vertrouwd. Verloopt op 07-09-2018 13:20:10 Heb nog nooit gewerkt met hetnet. Help me s.v.p.

  5 jaar geleden