KPN email instellingen voor Android

Op deze pagina vind je de KPN mail instellingen voor Android. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van KPN, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw KPN email op een Android in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen KPN

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.kpnmail.nl
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.kpnmail.nl
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

Android stappenplan voor KPN mail

1 Open uw Email applicatie vanuit het menu, voeg een nieuw account toe en kies 'Overig'.

Als u nog geen account heeft kunt u gelijk beginnen met instellen. Open anders 'Instellingen' in de email app en kies voor 'Voeg account toe'.

2 Vul in het volgende scherm uw account gegevens in en klik op 'Login':

Email: uw KPN email-adres
Wachtwoord: uw KPN email-wachtwoord

3 Kies imap en vul onder onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

imap server: imap.kpnmail.nl
Beveiligingstype: ssl
Poort: 993

4 Vul bij 'Server uitgaande post' onderstaande gegevens in en kies voor 'Login':

SMTP server: smtp.kpnmail.nl
Beveiligingstype: tls
Poort: 587

Verificatie voor verzenden van email: yes

Gebruikersnaam: email
Wachtwoord: uw KPN email-wachtwoord

5 Uw account is nu klaar voor gebruik.

Gefeliciteerd, uw account is nu ingesteld. Open de email app op uw smartphone om uw e-mail te gebruiken.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Android of denk je dat je een andere KPN kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Ik heb geprobeerd mijn mail te installeren op mijn Huawei smartphone. Alle stappen correct gevolgd, maar hij geeft aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server . Wat moet ik hier aan doen?

  5 dagen geleden
 • Ik heb geprobeerd mijn mail te installeren op mijn Huawei smartphone. Alle stappen correct gevolgd, maar hij geeft aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server vanwege een niet-vertrouwd of ongeldig certificaat. Wat moet ik hier aan doen?

  5 dagen geleden
 • Al geruime tijd kan ik vanaf mijn Samsung A51 geen mail meer verzenden (imap). In het begin kon ik het probleem oplossen door het account opnieuw aan te maken, maar ook dat helpt niet meer. Mijn vrouw heeft hetzelfde probleem op haar Samsung S20. Vanaf de computer ondervind ik geen enkel probleem met het verzenden van mail. Ik vind dit een zeer irritant probleem.

  1 week geleden
 • kan sinds een week vanaf android geen mail meer verzenden komt in concepten terecht ook in webmail staan ze in concepten dus probleem ligt bij uitgaande server kpn

  1 week geleden
 • Ik heb geprobeerd mijn mail te installeren op mijn Huawei smartphone. Alle stappen correct gevolgd, maar hij geeft aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server vanwege een niet-vertrouwd of ongeldig certificaat. Wat moet ik hier aan doen?

  3 weken geleden
 • Sinds enkele weken problemen met de KPN email-accounts (HetNet, kpnmail) in de Outlook app. Enkele malen met ondersteuning Microsoft de accounts opnieuw aangemaakt. Dit ging soms niet (certificaat niet goed, 701 service offline) . Middels 4G (WiFi uit) lukt het. Echter het verzenden van berichten functioneert niet. Accounts "overgezet" in andere email-app daar werkt het aanmaken account en verzenden email zonder problemen.. Combinatie probleem Outlook app Android en KPN smtp service.

  3 weken geleden
 • We kunnen geen mail versturen vanuit (gimi35ce@kpnmail.nl ) met andriod sony /samsung smartphone en chromebook

  4 weken geleden
 • Kan in mijn smartphone geen nieuw account aanmaken in outlook. Melding server offline, service niet beschikbaar, foutcode 701. Waarom is de server offline?. Account gegevens heb ik volgens uw instellingen procedure uitgevoerd. Dit probleem zie ik ook in andere berichten terug. Wat is hier aan de hand?

  4 weken geleden
 • Ik wil dit email adres weer op deze nieuwe tellefoon

  1 maand geleden
 • Ik heb geprobeerd mijn mail te installeren op mijn Huawei snartphone. Alle stappen correct gevolgd, maar hij geeft aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server vanwege een niet-vertrouwd of ongeldig certificaat. Wat moet ik hier aan doen?

  1 maand geleden