Outlook email instellingen voor Android

Op deze pagina vind je de Outlook mail instellingen voor Android. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Outlook, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Outlook email op een Android in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen Outlook

POP / IMAP imap
Inkomende server outlook.office365.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.office365.com
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

Android stappenplan voor Outlook mail

1 Open uw Email applicatie vanuit het menu, voeg een nieuw account toe en kies 'Overig'.

Als u nog geen account heeft kunt u gelijk beginnen met instellen. Open anders 'Instellingen' in de email app en kies voor 'Voeg account toe'.

2 Vul in het volgende scherm uw account gegevens in en klik op 'Login':

Email: uw Outlook email-adres
Wachtwoord: uw Outlook email-wachtwoord

3 Kies imap en vul onder onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

imap server: outlook.office365.com
Beveiligingstype: ssl
Poort: 993

4 Vul bij 'Server uitgaande post' onderstaande gegevens in en kies voor 'Login':

SMTP server: smtp.office365.com
Beveiligingstype: tls
Poort: 587

Verificatie voor verzenden van email: yes

Gebruikersnaam: email
Wachtwoord: uw Outlook email-wachtwoord

5 Uw account is nu klaar voor gebruik.

Gefeliciteerd, uw account is nu ingesteld. Open de email app op uw smartphone om uw e-mail te gebruiken.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Android of denk je dat je een andere Outlook kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • IK KAN GEEN E MAILS MEER VERZENDEN VANAF MIJN SAMSUNG TELEFOON KNOP VERZENDEN WERKT NIET ?? IK KRIJG ZE WEL BINNEN,

  3 dagen geleden
 • ik probeer dit IMAP account op android / outlook te installeren (elk ander mail app is ook goed), maar kan in 'instellingen' niet SSL beveiliging "aan" knopje vinden. Volgens mij heb ik de andere instellingen (in/uit mail server, wachtwoorden, naam etc) goed staan, maar outlook meldt na instellen: de server is offline, probeer het later, terwijl de server toch echt online is. Kan dat aan de SSL instelling liggen, die niet goed is?

  3 weken geleden
 • Ik ben mijn outlook wachtwoord vergeten hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanmaken?

  1 maand geleden
 • Ik heb met peroonlijke mail en mijn werkmail op telefoon . Ik krijg mijn persoonlijke mail 2x, dus als ik mijn werkmail open, krijg ik mijn persoonlijke mail er voor. Hoe kan ik dit herstellen.

  2 maanden geleden
 • Ik moet mijn wachtwoord opnieuw invullen, maar ik kan deze niet terugvinden. Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanmaken?

  5 maanden geleden
 • Outlook instellen

  8 maanden geleden
 • P.S, Ik heb en Samsung Galaxy A50 groet Annemarie

  8 maanden geleden
 • Gister kreeg ik via 'ondersteuning' nog een reactie van een zekere Marielle, Maar haar antwoord hielp niet en op mijn verdere vragen blijft antwoord uit. Hopelijk krijg ik nu wel antwoord, want wát ik ook doe, ik blijf een foutmelding krijgen. Ik heb het volgende gedaan: na diverse eerdere pogingen met mijn oude wachtwoord toen maar eens ‘wachtwoord vergeten’ aangeklikt. Na ontvangst code per e-mail (op laptop) heb ik nieuw wachtwoord aangemaakt. Op ‘account toevoegen’ geklikt (of moet dat juist niet??). Toen ben ik ‘Aan de slag’ gegaan: e-mailadres ingevuld, nieuwe wachtwoord en bij geavanceerde instellingen nogmaals het nieuwe wachtwoord (2x) ingevuld., mét de juiste poortnummers achter de servernamen, zoals Marielle me had aangegeven. En dan: Klik ik uiteindelijk op vinkje rechtsboven, waarna er geprobeerd wordt om me aan te melden en dan… Krijg ik wéér de tekst: “Inlog fout Controleer je e-mailadres en wachtwoord en probeer het opnieuw” Wat doe ik fout??! Groet Annemarie Kersten (geef ik ook aan bij weergave naam)

  8 maanden geleden
 • Ik wil mijn outlook account ook op mijn Android telefoon installeren maar krijg steeds de melding bij controle van Instellingen inkomende server dat de verificatie mislukt. Is dat een foutje van outlook, of doe ik iets verkeerd? Alle overige gegevens zijn ingevuld conform jullie handleiding.

  11 maanden geleden
 • De opmaak van mijn Outlook is momenteel heel rommelig en verwarrend. Wil graag naar de standaard opstelling maar het lukt mij niet. Ik heb een Samsung tablet. Graag uw hulp. Vriendelijke groet Diana Dekker Erkamp

  1 jaar geleden