Outlook mail instellen Android

Stappenplan Android Outlook

Op deze pagina vind je de Outlook mail instellingen voor Android. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Outlook, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Outlook email op een Android in te stellen.

De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

1 Ga naar uw mail-app, kies instellingen en voeg een nieuw email-account toe.

2 Als er nog geen e-mailaccount is ingesteld kan er meteen begonnen worden met aanmelden. Zo niet, doe dan het volgende:

Bij een Samsung toestel: kies de menu toets, kies instellingen en selecteer het plus teken rechts boven in het scherm.

Bij een HTC toestel: kies de menu toets en kies nieuw account.

Bij een LG toestel: kies de menu toets en kies nieuw.

Bij een Sony toestel: kies de menu toets of het opties-teken, kies instellingen en vervolgens account toevoegen.

3 Kies voor imap.

4 Vul je volledige Outlook email-adres en wachtwoord in. Kies vervolgens voor ‘handmatig instellen’.

5 Vul in het inkomende instellingen scherm onderstaande gegevens in:

Gebruikersnaam: email
Wachtwoord: uw email-wachtwoord
Inkomende server: imap-mail.outlook.com
Inkomende poort: 993
Beveiligingstype: ssl

Kies 'volgende'.

6 Vul in het uitgaande instellingen scherm onderstaande gegevens in:

Uitgaande server: smtp-mail.outlook.com
Uitgaande poort: 587
Beveiligingstype: tls
Inloggen nodig: yes
Gebruikersnaam: email
Wachtwoord: uw email-wachtwoord

Kies 'volgende'.

7 Voer in de volgende schermen uw voorkeuren in en geef het account een naam. Gefeliciteerd, uw email is ingesteld!


Vraag en antwoord

 • P.S, Ik heb en Samsung Galaxy A50 groet Annemarie

  3 weken geleden
 • Gister kreeg ik via 'ondersteuning' nog een reactie van een zekere Marielle, Maar haar antwoord hielp niet en op mijn verdere vragen blijft antwoord uit. Hopelijk krijg ik nu wel antwoord, want wát ik ook doe, ik blijf een foutmelding krijgen. Ik heb het volgende gedaan: na diverse eerdere pogingen met mijn oude wachtwoord toen maar eens ‘wachtwoord vergeten’ aangeklikt. Na ontvangst code per e-mail (op laptop) heb ik nieuw wachtwoord aangemaakt. Op ‘account toevoegen’ geklikt (of moet dat juist niet??). Toen ben ik ‘Aan de slag’ gegaan: e-mailadres ingevuld, nieuwe wachtwoord en bij geavanceerde instellingen nogmaals het nieuwe wachtwoord (2x) ingevuld., mét de juiste poortnummers achter de servernamen, zoals Marielle me had aangegeven. En dan: Klik ik uiteindelijk op vinkje rechtsboven, waarna er geprobeerd wordt om me aan te melden en dan… Krijg ik wéér de tekst: “Inlog fout Controleer je e-mailadres en wachtwoord en probeer het opnieuw” Wat doe ik fout??! Groet Annemarie Kersten (geef ik ook aan bij weergave naam)

  3 weken geleden
 • Ik wil mijn outlook account ook op mijn Android telefoon installeren maar krijg steeds de melding bij controle van Instellingen inkomende server dat de verificatie mislukt. Is dat een foutje van outlook, of doe ik iets verkeerd? Alle overige gegevens zijn ingevuld conform jullie handleiding.

  3 maanden geleden
 • De opmaak van mijn Outlook is momenteel heel rommelig en verwarrend. Wil graag naar de standaard opstelling maar het lukt mij niet. Ik heb een Samsung tablet. Graag uw hulp. Vriendelijke groet Diana Dekker Erkamp

  4 maanden geleden
 • Ingekomen mail blijft alleen de laatste week zichtbaar. . Hoe kan ik al mijn mail inzien? Alvast dank.

  5 maanden geleden
 • Ik krijg mijn outlook e-mailaccount niet op mijn gsm geïnstalleerd. Hij geeft na invoering van de juiste instellingen telkens de boodschap: "Kon niet verbinden met de server". Wat betekent dit en wat kan ik hier aan doen?

  5 maanden geleden
 • Ik gebruik outlook op mijn laptop en android telefoon. onlangs 2019 in gebruik genomen. Normaal bij het starten van outlook op de laptop werden de emails automatisch van de telefoon weg. nu niet meer. ik wil dit graag weer zo hebben. Hoe los ik dit op. Gr. Jaap

  5 maanden geleden
 • Instellen outlook email in smartphone lukt niet. Is niet voltooid. Kan geen verbinding met de server maken terwijl ik alles heb ingegeven zoals hier vermeld wordt.

  6 maanden geleden
 • Hoe kan in bij de Outlook voor Android app zien hoeveel nieuwe mail er is. Bij de IOS-versie toont ie in de hoek van het icoontje het aantal ongelezen mail. Kan zoiets ook in de Android versie?

  10 maanden geleden
 • Welke mail-app moet ik gebruiken om te starten. Ik heb reeds een Gmail-account.. Bedankt.

  1 jaar geleden

Post een vraag of geef antwoord!

Mail instellingen Outlook

POP / IMAP imap
Inkomende server imap-mail.outlook.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp-mail.outlook.com
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes