Outlook email instellingen voor Android

Op deze pagina vind je de Outlook mail instellingen voor Android. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Outlook, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Outlook email op een Android in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen Outlook

POP / IMAP imap
Inkomende server outlook.office365.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.office365.com
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

Android stappenplan voor Outlook mail

1 Open uw Email applicatie vanuit het menu, voeg een nieuw account toe en kies 'Overig'.

Als u nog geen account heeft kunt u gelijk beginnen met instellen. Open anders 'Instellingen' in de email app en kies voor 'Voeg account toe'.

2 Vul in het volgende scherm uw account gegevens in en klik op 'Login':

Email: uw Outlook email-adres
Wachtwoord: uw Outlook email-wachtwoord

3 Kies imap en vul onder onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

imap server: outlook.office365.com
Beveiligingstype: ssl
Poort: 993

4 Vul bij 'Server uitgaande post' onderstaande gegevens in en kies voor 'Login':

SMTP server: smtp.office365.com
Beveiligingstype: tls
Poort: 587

Verificatie voor verzenden van email: yes

Gebruikersnaam: email
Wachtwoord: uw Outlook email-wachtwoord

5 Uw account is nu klaar voor gebruik.

Gefeliciteerd, uw account is nu ingesteld. Open de email app op uw smartphone om uw e-mail te gebruiken.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Android of denk je dat je een andere Outlook kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • net wederom outlook opnieuw geïnstalleerd omdat deze eerder de berichten niet meer weergaf. doet t nog steeds niet. outlook opent wel, geeft aan dat er berichten zijn maar geeft niks weer.. duurt nu alweer een week. schiet niet op.

  2 maanden geleden
 • Ik wil dit in mijn telefoon herstellen lukt niet hulp. Bvd

  3 maanden geleden
 • Na alle gegeven ingevuld te hebben klik ik op volgende, maar mijn toestel geeft aan, kan niet voltooien. Kan geen verbinding maken met server. Details bewerken. Maar de details zijn goed? Wat nu?

  4 maanden geleden
 • Outlook laat geen nieuwe berichten op de Samsung telefoon, terwijl ze wel op de pc binnenkomen, dit speelt sinds ca. een week. Diverse malen Outlook opnieuw geïnstalleerd en dan gaat het een tijdje goed en daarna begint het weer

  5 maanden geleden
 • Ook ik kan geen emails meer verzenden vanaf mijn samsung S8 telefoon. Van de telefoon verwijderde items blijven wel op de computer staan. Ik heb outlook meerdere keren opnieuw op mijn telefoon geïnstalleerd. Het helpt even, maar het probleem komt echter na kortere of langere tijd weer terug.

  5 maanden geleden
 • Outlook op telefoon laadt geen nieuwe berichten terwijl deze wel op pc binnenkomen. Dit werkt sinds ca. 1 week niet meer. Account opnieuw instellen helpt niet.

  5 maanden geleden
 • Als ik het email account op de samsung smartfone wil installeren, kan ik het wachtwoord niet intikken. Ik krijg dan de melding email is gestopt. wat kan ik hier aan doen

  5 maanden geleden
 • outlook op de smartphone laadt geen berichten terwijl deze berichten wel op de pc binnenkomen. Een aantal weken ging dit wel goed, maar sinds deze week is het mis

  6 maanden geleden
 • IK KAN GEEN E MAILS MEER VERZENDEN VANAF MIJN SAMSUNG TELEFOON KNOP VERZENDEN WERKT NIET ?? IK KRIJG ZE WEL BINNEN,

  6 maanden geleden
 • ik probeer dit IMAP account op android / outlook te installeren (elk ander mail app is ook goed), maar kan in 'instellingen' niet SSL beveiliging "aan" knopje vinden. Volgens mij heb ik de andere instellingen (in/uit mail server, wachtwoorden, naam etc) goed staan, maar outlook meldt na instellen: de server is offline, probeer het later, terwijl de server toch echt online is. Kan dat aan de SSL instelling liggen, die niet goed is?

  7 maanden geleden