Outlook email instellingen voor Android

Outlook
Op deze pagina vind je de Outlook mail instellingen voor Android. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Outlook, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Outlook email op een Android in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen Outlook

POP / IMAP imap
Inkomende server outlook.office365.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.office365.com
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

Android stappenplan voor Outlook mail

1 Open uw Email applicatie vanuit het menu, voeg een nieuw account toe en kies 'Overig'.

Als u nog geen account heeft kunt u gelijk beginnen met instellen. Open anders 'Instellingen' in de email app en kies voor 'Voeg account toe'.

2 Vul in het volgende scherm uw account gegevens in en klik op 'Login':

Email: uw Outlook email-adres
Wachtwoord: uw Outlook email-wachtwoord

3 Kies imap en vul onder onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

imap server: outlook.office365.com
Beveiligingstype: ssl
Poort: 993

4 Uw account is nu klaar voor gebruik.

Gefeliciteerd, uw account is nu ingesteld. Open de email app op uw smartphone om uw e-mail te gebruiken.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Android of denk je dat je een andere Outlook kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Hallo, Ik krijg steeds de zelfde foutmelding Met mijn account aanmaken in outlook. De verbinding met je mail server is verlopen, controleer a.u.b. je instellingen M.V.G. Hans Visser

  2 jaar geleden
 • Outlook app via playstore gedownload en geïnstalleerd. Instellen van de mailbox lukt niet op Samsung S10 en Samsung Tab S6 tablet. Beide Android 11. Ik gebruik een Office365 pakket met abonnoment op mijn PC Dit meerdere malen geprobeerd. Ik heb de moed opgegeven

  2 jaar geleden
 • Sinds een week of 2 ontvang ik wel meldingen van nieuwe mail, maar deze komen niet in de mailbox. Met alleen cache verwijderen, lukt het ook niet. Het lukt alleen als ik de app verwijder en opnieuw installeer. En dan werkt het ook slechts enkele uren. Is hier een oplossing voor?

  3 jaar geleden
 • Op 28 april Samsung Galaxy s21 gekocht. Gegevens zij door werknemer overgezet. Mail werkt echter niet

  3 jaar geleden
 • ik ontvang geen emails op mijn samsung A50 terwijl ze wel op mijn laptop binnenkomen, heb al diverse malen outlook opnieuw geinstalleerd maar dat helpt niet. Ik heb dit probleem sinds de laatste update van Android. Kunt u mij aub helpen ? alvast bedankt.

  3 jaar geleden
 • net wederom outlook opnieuw geïnstalleerd omdat deze eerder de berichten niet meer weergaf. doet t nog steeds niet. outlook opent wel, geeft aan dat er berichten zijn maar geeft niks weer.. duurt nu alweer een week. schiet niet op.

  3 jaar geleden
 • Ik wil dit in mijn telefoon herstellen lukt niet hulp. Bvd

  3 jaar geleden
 • Na alle gegeven ingevuld te hebben klik ik op volgende, maar mijn toestel geeft aan, kan niet voltooien. Kan geen verbinding maken met server. Details bewerken. Maar de details zijn goed? Wat nu?

  3 jaar geleden
 • Outlook laat geen nieuwe berichten op de Samsung telefoon, terwijl ze wel op de pc binnenkomen, dit speelt sinds ca. een week. Diverse malen Outlook opnieuw geïnstalleerd en dan gaat het een tijdje goed en daarna begint het weer

  3 jaar geleden
 • Ook ik kan geen emails meer verzenden vanaf mijn samsung S8 telefoon. Van de telefoon verwijderde items blijven wel op de computer staan. Ik heb outlook meerdere keren opnieuw op mijn telefoon geïnstalleerd. Het helpt even, maar het probleem komt echter na kortere of langere tijd weer terug.

  3 jaar geleden