KPN email instellingen voor Outlook

KPN
Op deze pagina vind je de KPN mail instellingen voor Outlook. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van KPN, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw KPN email op een Outlook in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen KPN

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.kpnmail.nl
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.kpnmail.nl
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

Outlook stappenplan voor KPN mail

1 Start Outlook and open 'Accountinstellingen'.

Klik op het tabblad bestand en klik in de categorie 'Informatie' op 'Accountinstellingen'

2 Maak een nieuw email account aan.

Klik in het tabblad 'Email' op 'Nieuw'

3 Schakel 'Serverinstellingen' in en klik op volgende.

Vink 'Serverinstellingen' aan.

4 Selecteer Internet-e-mailadresen, klik op volgende en vul de volgende gegevens in onder gebruikersgegevens:

Uw naam: uw volledige naam.
E-mailadres: uw volledige e-mailadres.

5 In het vak Type Account onder Servergegevens selecteer je imap en vul je de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail: imap.kpnmail.nl
Inkomende poort: 993

Uitgaande e-mail: smtp.kpnmail.nl
Uitgaande poort: 587

6 Onder Aanmeldingsgegevens vul je de volgende instellingen in:

Email: uw KPN email-adres
Wachtwoord: uw KPN email-wachtwoord

Aanmelden met beveiliging: ssl

7 Gefeliciteerd, je account is toegevoegd!

Klik op 'Accountinstellingen testen'. Als alles goed gaat klik je op volgende en vervolgens op voltooien.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Outlook of denk je dat je een andere KPN kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • het instaleren van KPN mail op outlook in mijn Samsung Galaxy A40 telefoon lukt niet er wordt gevraagd om IMAP gebruikersnaam en wachtwoord en om SMTP gebruikersnaam en wachtwoord. kunt u aangeven wat dat is?

  9 uur geleden
 • Bij het instellen van dit mailadres (IMAP) krijg ik de melding: 'De verbinding met de mailserver is verlopen.. Controleer aub je mail-instellingen.' Ik heb geen idee hoe ik dit kan oplossen. Graag advies.

  3 weken geleden
 • Kan geen e mail account op toestel met duo sim installeren

  3 weken geleden
 • Kan geen mails ontvangen en versturen

  1 maand geleden
 • Sinds vanocht. krijg ik constant het volgende certificaat te zien: Pop.kpnmail.nl verstrekt door Sectigo RSA Domain Validation Secure Serve met rode letters: niet vertrouwd verloopt 24-05-22. 01:59:59 meer details

  2 maanden geleden
 • Sinds gisteren krijg ik steeds een melding dat ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord op moet geven op de volgende server: pop.planet.nl Deze staan echter ingevuld. Maar dit bericht blijft opkomen. Ik krijg ook een foutmelding bij verzenden/ontvangen. De mail komt niet binnen, wel als ik via webmail inlog. Mijn accountnaam is spier721@planet.nl Wat kan ik doen? Met vriendelijke groet.

  2 maanden geleden
 • Ik stuur dit bericht voor mijn moeder. Marla van Wijngaarden-Does. Haar mailadres is: m.van.wijngaarden@planet.nl Ze wil op haar nieuwe tablet Outlook instellen maar het wachtwoord wat we nodig hebben, klopt niet. Ik heb alle papieren voor mij liggen maar ik kan geen mail account toevoegen. Kunt u mij een nieuw ww mailen? M.vr.gr. Marla van Wijngaarden

  2 maanden geleden
 • Krijg geen emails meer binnen op dit adres en ik krijg de foutmelding dat mijn gegevens verouderd zijn. Ook wordt gevraagd om een account machtiging. Waar kan ik die vinden of geven?

  2 maanden geleden
 • hallo ik heb KPN mail maar ook outlook als ik een mail verwijder uit mijn kpnmail doet hij dat ook bij outlook verwijderd hij ook de zelfde Mail wat is er fout gr theeke

  3 maanden geleden
 • Ik krijg bij aanmelden bij Outlook op nieuwe laptop steeds de melding "er is iets mis gegaan" ondanks het feit dat ik denk alles goed ingevuld te hebben. Waar kan dit aan liggen?

  4 maanden geleden