Hotmail email instellingen voor Outlook

Op deze pagina vind je de Hotmail mail instellingen voor Outlook. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van Hotmail, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw Hotmail email op een Outlook in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen Hotmail

POP / IMAP imap
Inkomende server outlook.office365.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.office365.com
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

Outlook stappenplan voor Hotmail mail

1 Start Outlook, klik op het tabblad bestand en klik in de categorie informatie op Accountinstellingen.

2 Klik in het tabblad Email op Nieuw.

3 Schakel Serverinstellingen in en klik op volgende.

4 Selecteer Internet-e-mailadresen, klik op volgende en vul de volgende gegevens in onder gebruikersgegevens:

Uw naam: uw volledige naam.
E-mailadres: uw volledige e-mailadres.

5 In het vak Type Account onder Servergegevens selecteer je imap en vul je de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail: outlook.office365.com
Inkomende poort: 993

Uitgaande e-mail: smtp.office365.com
Uitgaande poort: 587

6 Onder Aanmeldingsgegevens vul je de volgende instellingen in:

Email: uw Hotmail email-adres
Wachtwoord: uw Hotmail email-wachtwoord

Aanmelden met beveiliging: ssl

7 Klik op Accountinstellingen testen. Als alles goed gaat klik je op volgende en vervolgens op voltooien.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Outlook of denk je dat je een andere Hotmail kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Doet ie het?

  1 week geleden
 • Hallo, Bij de eerste stap: Start Outlook, klik op het tabblad bestand en klik in de categorie informatie op Accountinstellingen kom ik al niet verder, want ik zie nergens een tabblad 'bestand'. Ik ben op zoek hoe ik mijn steeds verdwijnende en nooit aankomende emails kan bewaren en inzien. Vaak zie ik op mijn telefoon een melding voor nieuwe mail, die dan direct verdwijnt en ik nergens kan vinden. Ook sturen mensen regelmatig mail, die ik niet ontvang. Informatie hierover is erg moeilijk te vinden en de hulp die ik wel vindt is dan zoals ik hierboven al beschrijf. Ik heb bij elkaar al dagen achter de PC gezeten om steeds tot geen resultaat t e komen. Echte hulp zou dus erg welkom zijn. Hartelijke groeten, Gaston

  3 maanden geleden
 • ik heb andere PC wil mijn outlook en hotmail ontvangen

  5 maanden geleden
 • Ik krijg elke keer als ik Outlook 365 opstart een melding; op de server waarmee u verbonden bent, wordt een beveiligingscertificaat gebruikt dat niet kan worden gecontroleerd. De principal-naam van het doel is onjuist. Hoe krijg ik deze melding weg? Is zeer storend! Ik gebruik 3 e-mail accounts. Alvast dank voor jullie hulp!

  6 maanden geleden
 • SInds afgelooen maand krijg ik mijn mail niet meer van mijn zorgverzekering in mijn inbox en ook niet in mijn spam. Enig idee waar ik dit kan vinden? Mijn zorgverzekering zei dat ze vaker problemen hebben met hotmail en dat uk zelf de provider van hotmail moet berichten of hiernaar gekeken kan worden!

  6 maanden geleden
 • waar vind ik een verzonden email terug. niet in verzonden items in ieder geval. waar vind ik lijst met geblokkeerde afzenders?

  7 maanden geleden
 • Achtergrond bij mijn hotmail.is opeens zwart!

  7 maanden geleden
 • Waar vind ik de inkomende en uitgaande servers van Hotmail.nl. NL dus niet com En als het niet lukt waar verander ik mijn we

  9 maanden geleden
 • Hoe krijg ik de kleur en het lettertype verandert in Hotmail?

  10 maanden geleden
 • Ik maak thuis en op kantoor van Hotmail gebruik. Ik krijg thuis geen email verzonden op mijn kantoor account, omdat er kennelijk sprake is van twee verschillende providers? Hoe los ik dat op?

  10 maanden geleden