iCloud email instellingen voor Android

iCloud
Op deze pagina vind je de iCloud mail instellingen voor Android. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van iCloud, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw iCloud email op een Android in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen iCloud

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.mail.me.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.mail.me.com
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

Android stappenplan voor iCloud mail

1 Open uw Email applicatie vanuit het menu, voeg een nieuw account toe en kies 'Overig'.

Als u nog geen account heeft kunt u gelijk beginnen met instellen. Open anders 'Instellingen' in de email app en kies voor 'Voeg account toe'.

2 Vul in het volgende scherm uw account gegevens in en klik op 'Login':

Email: uw iCloud email-adres
Wachtwoord: uw iCloud email-wachtwoord

3 Kies imap en vul onder onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

imap server: imap.mail.me.com
Beveiligingstype: ssl
Poort: 993

4 Uw account is nu klaar voor gebruik.

Gefeliciteerd, uw account is nu ingesteld. Open de email app op uw smartphone om uw e-mail te gebruiken.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Android of denk je dat je een andere iCloud kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Dit stappenplan KLOPT NIET!!! Apple vereist dat voor "niet apple" toepassingen, dus bv android mail, een NIEUW wachtwoord word aangemaakt! Dit doe je in je icloud account. LET OP je moet dus voor iedere applicatie een nieuw wachtwoord aanmaken!

  3 maanden geleden
 • Hallo ik probeer mijn icloudmail op mijn android in te stellen helaas krijg ik steeds account bestaat niet terwijl ik wel op het ingevoerde account kan inloggen op het icloud adres.

  4 maanden geleden
 • Helaas al weken aan het proberen voor icloud te instaleren op mijn Samsung galaxy telefoon maar helaas niks .Kan geen mail meer ontvangen .wat te doen ????

  1 jaar geleden
 • Walter, heb alles gedaan zoals aangegeven in het stappenplan hierboven, en dat lijkt me gelukt, want Gmail heeft het icloudaccount toegevoegd aan de lijst met email-accounts...De meldingen van Gmail geeft aan dat er nu 11 nieuwe ongelezen berichten zouden zijn, maar ik zie enkel de 4 reeds geopende berichten van het andere account die er tevoren ook al op stonden...Hoe vind ik die nieuwe berichten?

  2 jaar geleden
 • Help beter

  2 jaar geleden
 • Beste, Ik heb een Android telefoon gekocht en nu wil ik mijn iCloud mailen ook daarop kunnen ontvangen. Ik stel mijn email adres in en daarna mijn Apple ID wachtwoord. Daarna alle voorgeschreven instellingen welke ik op internet heb gevonden. Helaas krijg ik steeds het antwoord, email adres f wachtwoord niet correct. Ben best ten einde raad. Waar kan ik het wachtwoord vinden welke ik nodig heb? Hoor graag van u. Gr. Wim

  2 jaar geleden
 • Hallo, ik ben mijn wachtwoord vergeten van mijn mailaccount op mijn toestel Samsung tablet. Ik heb een Apple id. Maar mijn wa htwoord van mijn apple id is verschillend in het aantal tekens. Dus een probleem. Mvg Christel Jorissen Christeljorissen@icloud.com

  3 jaar geleden
 • Mijn icloud mail komt wel binnen op de samsung galaxy s20 maar als ik iets verzend staat dat niet in de verzonden berichten? Ik gebruik sync for icloud mail... wie kan me helpen? Wil graag ook mijn verzonden mail terug kunnen lezen Vr gr

  3 jaar geleden
 • Ik

  4 jaar geleden
 • Ik kan niet eens in de optie komen voor imap enzo. maar goed mails versturen lukt prima maar mails ontvangen niet, en soms opeens na 4 weken krijg ik alles binnen....heeel raar iemand een idee?

  4 jaar geleden