iCloud email instellingen voor Android

Op deze pagina vind je de iCloud mail instellingen voor Android. Naast een overzicht met de imap en pop3 server mailinstellingen van iCloud, bieden wij een uitgebreid stappenplan om jouw iCloud email op een Android in te stellen. De exacte stappen kunnen per model verschillen, maar alle benodigde instellingen zijn hier terug te vinden. Mocht je er niet uitkomen of denk je dat er iets niet klopt, stel dan gerust je vraag onder aan de pagina!

Mail instellingen iCloud

POP / IMAP imap
Inkomende server imap.mail.me.com
Inkomende poort 993
SSL (beveiliging) inkomend ssl
Uitgaande server smtp.mail.me.com
Uitgaande poort 587
Inloggen vereist yes

Android stappenplan voor iCloud mail

1 Open uw Email applicatie vanuit het menu, voeg een nieuw account toe en kies 'Overig'.

Als u nog geen account heeft kunt u gelijk beginnen met instellen. Open anders 'Instellingen' in de email app en kies voor 'Voeg account toe'.

2 Vul in het volgende scherm uw account gegevens in en klik op 'Login':

Email: uw iCloud email-adres
Wachtwoord: uw iCloud email-wachtwoord

3 Kies imap en vul onder onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

imap server: imap.mail.me.com
Beveiligingstype: ssl
Poort: 993

4 Vul bij 'Server uitgaande post' onderstaande gegevens in en kies voor 'Login':

SMTP server: smtp.mail.me.com
Beveiligingstype: starttls
Poort: 587

Verificatie voor verzenden van email: yes

Gebruikersnaam: email
Wachtwoord: uw iCloud email-wachtwoord

5 Uw account is nu klaar voor gebruik.

Gefeliciteerd, uw account is nu ingesteld. Open de email app op uw smartphone om uw e-mail te gebruiken.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het instellen van email op je Android of denk je dat je een andere iCloud kunt helpen? Laat hier onder een bericht achter!

 • Ik

  5 maanden geleden
 • Ik kan niet eens in de optie komen voor imap enzo. maar goed mails versturen lukt prima maar mails ontvangen niet, en soms opeens na 4 weken krijg ik alles binnen....heeel raar iemand een idee?

  6 maanden geleden
 • Heb alles gedaan zoals gezegd maar nog lukt het niet,kreeg vroeger mijn mails wel binnen en na een update niet meer.mvg

  6 maanden geleden
 • Het grote probleem zit hem in de twee-factor-authenticatie van Apple, zal proberen een stappenplan te maken. 1. Ga naar www.appleid.com en log in met uw icloud gebruikersnaam. 2. Ga naar "'beveiliging"' en klik bij app-specifieke wachtwoorden op "'Maak wachtwoord aan....."' 3. Voer de naam van de app in b.v. "'EMAIL"' nu krijgt u een 16 cijferige code (onthoud deze). 4. Klik nu in uw Android telefoon op Email - Instellingen - Account toevoegen. 5. Klik op Overig en vul uw Icloud-emailadres is en typ in het wachtwoordveld de 16 cijferige code die u onder punt 3 had gekregen. 6. Nu zou het moeten werken. Succes allen Walter

  7 maanden geleden
 • Mail binnenhalen op een Huawei P10 lukt maar niet, krijg hetzelfde als hierboven.

  8 maanden geleden
 • Kan ik op een Huawei P20 Android mijn binnen gekomen icloudmail openen men zegt dat dit onmogelijk is Is dat waar. En wat is eventueel hieraan te doen als het te doen is

  9 maanden geleden
 • Mij lukt het ook niet om de email in te stellen op de Huawei P30. Ik krijg dezelfde melding dat gebruikersnaam en/of wachtwoord incorrect is.

  9 maanden geleden
 • ik krijg de melding dat mijn Gebruikersnaam/ Wachtwoord niet klopt. Hierboven had iemand het zelfde probleem als wat ik nu heb, ik heb een Huawei p30 Hopelijk kunnen jullie mij helpen? Danku alvast

  10 maanden geleden
 • Mail me.com (Apple)..niet te installeren op huwaei p30 lite... krijg melding IMAP / STMp service uitgeschakeld ....alle stappen doorlopen maar lukt niet. Hoe krijg ik IMAP ingeschakeld ?

  11 maanden geleden
 • Mijn kinderen hebben een Samsung Tablet gekocht. Omdat ze nog geen 12 jaar zijn staan ze onder mijn beheer, onder mijn aplple Account. Ik kan voor mezelf wel een paswoord genereren maar niet bij het account van de kinderen. Hoe kan ik het icloud-account van de kinderen op hun Android-tablet krijgen? Alvast bedankt.

  1 jaar geleden